Jablek máme slušnou úrodu. Nabízím vám recept na skvělý jablečný dezert.
Opět jsem zalovila v oblíbeném Apetitu a upekla citrónovo-jablečný koláč. Hotový je raz dva a chuť je díky citronu velmi příjemně svěží.
Citronovo-jablečný koláč
4 velká nastrouhaná jablka
2 citrony, kůra + šťáva
3 vejce
2 lžičky vanilkového pudinku
40 g rozpuštěného másla
200 g cukru (uvažte kyselost jablek, u sladších rozhodně uberte)
500 g listového těsta
Těsto vyválejte a přeneste do formy s vyšším okrajem. Výše zmíněné přísady smíchejte a vlijte na těsto. Přidala jsem navíc špetku skořice. Pečte při 180 stupních v horkovzdušné troubě asi hodinu. Náplň by měla zezlátnot a zpevnit. Podávejte vychlazený se šlehačkou.
(Recept je uveden v Apetitu 09/2007 nebo na
Koláč je prudce jedlý, příště ho upeču ve větší formě. Dovedu si ještě představit vylepšení ve formě strouhaného kokosu a kopečku citrónové zmrzliny...
Jani, koláč vypadá báječně. Děkuji za recept, vyzkouším, jablek máme dost, listové těsto mám stále v mrazáku a hlavně ráda zkouším nové recepty.
OdpovědětVymazatMěj se krásně . Jana